Statist Gert

Jag har jobbat som statist och modell några gånger. Det var frugan som drog med mig in i det, hon har varit med i flera år. Det är både roligt och intressant samt en hel del väntan under tagningarna. Det finns några alternativ att hitta jobben som statist/modell. Man kan gå med på olika medlemssidor gratis eller betala en en summa. Betalar man så får man lite fördelar på respektive sida. Man kan lägga upp bilder, CV referenser m.m. Nedan har jag listat några sidor.

Lite tips. Om du är är intresserad så börja på Statist.se. Skapa en profil en lägg upp nytagna bilder på dig och skriv in dina uppgifter i din profil. Du kan välja i vilka regioner du kan jobba och när. Ersättningen är ganska varierande, allt från en klapp på axeln och tusenlappar. Lite beroende på vem som är uppdragsgivare. Ersättningen är en het potatis som diskuteras livligt på forumen.

Sedan kan du även få uppdrag som modell, exempelvis i samband med reklam för något. De uppdragen ger i regel bättre betalt än statist, om nu betalningen är i fokus.

  • Statist.se – Upplever jag som en stor och seriös site, när jag gick med där fick jag ganska snart erbjudande om uppdrag. Hör att många lovordar denna sida.
  • Filmcafe – Många funktioner och uppskattad av många.
  • Stagepool –  Hit anmälde jag mig först, kan säga att jag fick inte ett enda erbjudande därifrån. Dyrt.

Mina Referenser och medlemssidor

Statist.se

Soutgate & Casting Production

Filmcafe

 

Inlägg

Statist

Dags att tjäna pengar på att vara statist? Nja, som statist tjänar man inte stora pengar, man får vara glad om man får mer än

Read More »

Länkar

Lämna ett svar